Kako pravilno očistiti za pripomočke za oblikovanje las

Imate na svojem likalniku za lase ostanke izdelkov za oblikovanje ali je vaš sušilec za lase poln praha?

Pravilno čiščenje in vzdrževanje pripomočkov za oblikovanje je enako pomembno kot redna menjava olja pri avtomobilu ali redno praznjenje zbiralnika za ostanke vlaken pri sušilnem stroju. Oglejte si hitre in enostavne načine za zaščito vaših najljubših pripomočkov za oblikovanje las in si zagotovite sijoče in zdrave lase tudi v prihodnosti.

SUŠILCI ZA LASE

Prezračevalne odprtine v sušilcu za lase so namenjene temu, da omogočajo prehajanje zraka skozi motor in ga ščitijo pred izčrpanostjo in pregrevanjem. Filtri fenov za lase lovijo prah, izpadle lase in ostale majhne delce, ki bi se sicer usedli na tla vaše kopalnice. Tedensko čiščenje ventilatorja in filtra v sušilcu za lase bo zaščitilo motor in pomagalo vzdrževati stalen in čist pretok zraka.

Navodila:
1. Odklopite sušilec za lase iz elektrike
2. Zasukajte mrežico na zadnji strani sušilca za lase, da le ta odpre
3. Mrežico in pokrovček za filter operite pod toplo vodo in pustite, da se popolnoma posuši na zraku
4. Z vlažno krpo ali manjšo krtačko previdno odstranite ves prah s kovinskega filtra in pustite, da se posuši na zraku

Profesionalni nasvet: za odstranjevanje prahu in ostale umazanije lahko uporabite ozko šobo sesalnika.




KODRALNIKI IN LIKALNIKI ZA LASE

Čistoča likalnika ali kodralnika je ključnega pomena za doseganje profesionalnih rezultatov. Redno odstranjevanje ostankov izdelkov iz kodrale cevi in likalnih plošč bo pripomoglo k ohranjanju oblikovalnih pripomočkov v vrhunskem stanju.

Navodila:
1. Odklopite pripomoček za oblikovanje iz elektrike
2. Očistite ga z vlažno krpo. Uporaba močnih čistil je zelo odsvetovana, saj se nekaterih izdelkov ne sme kombinirati z visokimi temperaturami
3. Postopek ponovite enkrat na teden

Profesionalni nasvet: zelo trdovratne madeže poskusite očistiti z mokro krpo iz mikrovlaken medtem, ko likalnik ali kodralnik deluje na najnižji možni temperaturi.







GLAVNIKI IN KRTAČE ZA LASE

Za zagotavljanje gladkega, nebolečega in higienskega razpletanje je potrebno redno odstranjevati odvečne lase, ki se zapletajo okoli zob ali ščetin glavnika ali krtače.

Navodila:

1. Odstranite odvečne lase iz glavnika ali krtače
2. Krtače operite, glavnike pa namočite v čistilnem šamponu. Priporočamo vam, da uporabite naš šampon Shampoo One zaradi njegove nežne a učinkovite formule
3. Posušite na zraku ali uporabite sušilec za lase

Profesionalni nasvet: Zelo zapletene lase lahko iz krtače odstranite s pomočjo kozmetičnih škarjic pazite le, da ne odrežete kakšne ščetine.