KAKO: uporaba metode co-wash + metoda loc za kodre

V zadnjem času se veliko govori o metodi co-wash in metodi LOC. Kaj točno sta in kdo naj ju uporablja? Tukaj razbijamo ta vprašanja in še več, da vam povemo vse, kar morate vedeti o rutini, ki jo bi morali uporabljati vsi s kodri in naravnimi lasmi.

Kaj je Co-Washing?
Izraz "co-washing" je kratica za "umivanje las z balzamom ". Ta metoda je idealna za grobe, kodraste in suhe lase. Vključuje uporabo izdelka "Cowash" (imenovanega tudi čistilni balzam) namesto šampona, enkrat ali dvakrat na teden, za bolj mehke, lažje obvladljive lase.



Ali lahko uporabite običajen balzam?
Ne, ker ne očisti las in lahko privede do neželenega kopičenja ostankov izdelka na lasišču. Pomembno je uporabiti izdelek, ki je posebej izdelan za co-washing, kot je Tea Tree Lavender Mint Moisturizing Cowash. Ta kremasta formula, ki se ne peni, nežno čisti lase, hkrati pa pomaga obnoviti nujno potrebno vlago v laseh.

Kako izvesti metodo co-washing?
Najprej razčešite in nato popolnoma zmočite lase. Nanesite Moisturizing Cowash tako, kot bi nanesli šampon ali balzam. Vmasirajte obilno količino co-washa na mokre lase in lasišče. Dobro izperite. Oblikujte kot običajno.

Kako pogosto lahko uporabljam co-wash?
Co-washing je najučinkovitejši, kadar se uporablja med rednim rutinskim šamponiranjem. Za boljše rezultate uporabite izmenično enkrat tedensko Lavender Mint Moisturizing Shampoo. Vendar je čistilni balzam co-washes tako nežen in vlažilen, da ga lahko ljubitelji "dnevnega umivanja" uporabljajo tako pogosto, kot želijo.
 
 

Kdaj je smiselno izbrati Cowash namesto običajnega šampona?
Ni nujno, da izbirate med enim ali drugim. Uporaba obeh lahko tvori celovito nego las. Če umivate lase s šamponi Lavender Mint Moisturizing Shampoo, Tea Tree Special Shampoo ali Lemon Sage Thickening Shampoo enkrat tedensko, lahko Cowash uporabite vmes, da nežno očistite lasišče in negujete lase.

Kaj je metoda LOC?
To je tehnika nanosa izdelkov, ki pomaga lasem zadržati vlago za zdrave in navlažene kodre. Čeprav bi morala biti količina uporabljenih izdelkov prilagojena potrebam las, se vrstni red nanašanja ne spreminja. Naši izdelki Tea Tree Lavender Mint so popolni za izvajanje LOC metode.




Kaj pomeni LOC?
L - balzam brez izpiranja (leave-in ), kot je Lavender Mint Leave-in Conditioning Spray
O - olje (oil) kot je npr. Lavender Mint Nourishing Oil
C - krema (cream) kot je npr. Lavender Mint Taming Cream


Kakšne so prednosti te tehnike?
Leave-in balzam zagotavlja vlago suhim in kodrastim lasem, olje in krema pa pomagata zadržati vlago v laseh. Če je postopek opravljen pravilno, lahko pomaga pri tem, da oseba z kodri dlje časa ne potrebuje dodatnega vlaženja.

Za katere tipe kodrov je priporočljiva LOC metoda?
Ta metoda je najbolj primerna za kodre tipa 3A, 3B, 3C, 4A, 4B in 4C, zaradi visoke poroznosti. Pri tanjših kodrih ali valovitih laseh je metoda priporočljiva, če lasje težko zadržujejo vlago zaradi suhega okolja ali kemičnih oziroma toplotnih poškodb.



Kako izvesti metodo LOC?
Razčešite in navlažite lase ter jih ločite na štiri sekcije. Začnite z nanašanjem balzama brez izpiranja, nadaljujte z nanosom olja in nato kreme. Prilagodite količino, da ustreza vlažilnim potrebam vaših las, ponovite ta postopek na vsaki sekciji, dokler izdelkov ne nanesete na vse štiri sekcije.