JPMS ZA SEA SHEPERD CONSERVATION SOCIETY

Izplula je ladja "John Paul De Joria", ki se bo borila proti divjemu lovu morskih živali. John Paul DeJoria v imenu vseh vas - frizerjev Paul Mitchell - podpira neprofitno organizacijo Sea Shepherd Conservation Society, ki se bori za varovanje okolja in ogroženih morskih vrst (predvsem kitov). Z izbiro izdelkov Paul Mitchell podpirate tudi tovrstne aktivnosti za varovanje našega okolja in vseh živih bitij.

Splovitev ladje John Paul De Joria je potekala 31. januarja 2017 v pristanišču v mestu Miami ob prisotnosti John Paula in kapitana Paula Watsona, ki je organizacijo sea Sheperd Conservation Society ustanovil leta 1977.

Ob splovitvi ladje je DeJoria kapetana Watsona naslovil kot enega izmed junakov sodobnega časa in se Sea Sheperdu zahvalil za njihovo pomoč in zaščito v morju živečih "duš" in da za njihovo delovanje ne zahtevajo nič v zameno. Kapetan Watson je naznanil, da bo nova ladja John Paul DeJoria začela svojo pot še letos in začela svojo misijo proti kitolovu v morjih Srednje in Južne Amerike, kjer bo ščitila morske pse in druge morske živali, ki jih ilegalno lovijo okoli otokov Malpelo Island, Cocos Island in Galapagos.

Z novo pridobitvijo poseduje sedaj organizacija 9 ladij, nekatere izmed njih so trenutno aktivne v Atlantskem oceanu in se borijo proti kitolovu s strani Japoncev. Na palubi Sea Shepherd ladij lahko zasledimo, poleg John Paul DeJorie, tudi nekatera druga slavna imena kot so Pamela Anderson, Pierce Brosnam, Sea Penn, Brigitte Bardot, Rutger Hauer. 

Več o aktivnostih Sea Sheperd si lahko pogledate na tej povezavi:www.seashepherd.org

 

SLIKE: Sea Shepherd / Mirko De Luca