KAKO UGOTOVITI ČE SO LASJE UNIČENI?

Za poškodovane lase je značilen dolgočasen videz brez življenja ter pomanjkanje mehkobe. Lase zelo težko naredimo voluminozne in jih ohranjamo oblikovane, saj imajo pogosto slamnat izgled in razcepljene konice

Glavni vzrok poškodovanih las je neizogiben "oksidativni stres", barvanje in beljenje las ali agresivne storitve, ki se ne izvajajo pravilno oziroma profesionalno. Poleg tega je zlasti poleti dolgotrajna in bolj neposredna izpostavljenost sončnim UV-žarkom še en odločilni dejavnik poškodb, tako imenovana "fotooksidacija", ki ne le poslabša izgled in stanje poškodovanih las, temveč tudi povzroči očitno poslabšanje naravnih in kozmetičnih barv, ki jo v toplejših mesecih ne moremo spregledati.

Da bi uspešno ukrepali je potrebno začeti tako, da se osredotočimo na notranjo lasno strukturo. Le tako lahko lasje postanejo močnejši, odpornejši in bolj obvladljivi. Seveda pa je treba poskrbeti tudi na zunanjo plast, ki lase ovija in ščiti, ter jim povrniti sijaj, svilnato gladek in zdrav videz. Profesionalni izdelki in tretmaji salonske kakovosti za celovito obnovo Artego Easy Care T Dream Repair to nalogo opravljajo zelo učinkovito, saj poškodovanim lasem povrnejo vso naravnost in sijaj zdravih, negovanih las.



V poletnih mesecih pa je nujno potrebno poskrbeti za preventivno zaščito las. V ta namen so pri Artego razvili posebno linijo Artègo Rain Dance Summer Beauty, ki ščiti pred škodljivimi UV-žarki. Pred odhodom na plažo na lase nanesete posebno olje Summer Beauty Thermal Protective Oil  , ki antioksidativno in negovalno deluje na lase. Za umivanje las pa uporabite šampon Rain Dance Summer Beauty and Bath, ki bo globinsko očistil lase in telo, očistil ostanke soli ali klora. Umivanje las zaključite z balzamom Summer Beauty Conditioner, ki bo lase obnovil, jim povrnil živahnost, mehkobo in sijaj.