Paul Mitchell The Gathering 2011

Paul Mitchel je s prireditvijo The Gathering 2011 razsvetlil Las Vegas

Svetovna prestolnica zabave, Las Vegas je postala center navdiha in odličnosti, ko je v mesto prišla prireditev Paul Mitchell The Gathering. S seboj je pripeljala 3.300 frizerjev iz celega sveta.

Dvodnevni urnik prireditve, v novo zgrajenem kompleksu Aria Resort, je obljubljal, da bo predstavil kreativne in poslovne ideje v profesionalni lasni industriji – in to je tudi storil, na vseh nivojih.

Od trenutka, ko se je soustanovitelj podjetja Paul Mitchell John Paul DeJoira  pojavil na 3D ekranu, s filmom, ki predstavlja njegovo pripadnost podjetju, katero skrbi za planet in daje nazaj skupnosti (običaj, ki je v srcu njihove strategije), se je začutilo dvig energije in vznemirjenja.

John Paul je tudi v živo pozdravil obiskovalce in še enkrat poudaril svoje jamstvo, da podjetje ne bo nikoli direktno prodajalo končnim kupcem in bo ostalo v  družinski lasti, zavezano profesionalni industriji, do neskončnosti. Ko so se luči v avditoriju pogasnile, je bilo čakanja na novo moško kolekcijo Mitch, z značilno izjavo »Style isn't born. It's groomed« (S stilom se ne rodimo. Stil si ustvarimo) konec.

V izredno energični predstavitvi, se je Mitch moška linija pokazala za več kot le lasna kozmetika: prikazali so načine življenja, ki apelirajo na različne moške, s striženjem in barvanjem, kateri bodo enostavno prekoračili meje okolja komercialnega salona in privabili najhitreje rastoči sektor profesionalne industrije.

Striženje v živo se je nadaljevalo,  ko je solastnik podjetja Angus Mitchell zavzel oder, da bi predstavil jesenko - zimsko kolekcijo – trende v striženju in barvanju: drzno striženje navdihnjeno s krivuljami in upogibi modernih skulptur, kombiniranim z visokim sijajem, sijočimi barvami od blond do rjavih in rdečih tonov. Sklop barvanja se je nadaljeval, ko je Angus oznanil, da je potrebno vsako stranko narediti » odvisno od profesionalnega barvanja«. Medtem so se modeli, ob spremstvu violinista Yasona Yanga predstavili na modni brvi.

Frizerji so v teh dveh dneh krožili med simpozijem in množico predstavitev striženja, barvanja in poslovnih priložnosti. Ken West, direktor podjetja 3·6·5 Education je vodil navdihujoč seminar, Setting the Pace to Win the Race, s čimer je poudaril sposobnosti, ki so potrebne za učinkovito komuniciranje. Delavnico kreativnega striženja The Collection so vodili Carlo Cardinale, Pep Pasqualino in Rocco Tizzano, ki je dopolnjeval seminar Look & Learn pod vodstvom Angusa Mitchella in globalnega artističnega direktorja Roberta Cromeansa.

Drugi dan se je začel s predstavitvijo treninga, ki je prisoten v mreži šol Paul Mitchell Future Professionals. V nadaljevanju je občinstvo razvajala komedijantka Kathy Buckley. Njen pozitiven in humoren pristop jih je spravil v smeh, hkrati jim je pa sporočila, da se lahko doseže karkoli, ko srce in um delujeta skupaj.

Glede na vse predstavljeno, so bila pričakovanja za veliki finale velika – in občinstvo ni bilo razočarano.