Nega srednje dolge brade

Urejena brada zahteva posebno nego, ki ji jo podari vlažilno olje za brado.

Brade, ki so navadno všeč ženskam in zadovoljijo moško prevzetnost so urejene, mehke in sijoče. Da bi ohranili takšen videz brade ni dovolj le uporaba šampona in negovalca za brado, pravi mehčalni učinek doda negovalno olje za brado. Kako učinkovit je takšen izdelek, lahko preverite tako, da pogledate ali sta brada in brki brez vozlov in mehka. Olje blagovne znamke DEPOT® THE MALE TOOLS & CO neguje, vlaži, daje bradi večji nadzor in sijaj ter prijeten in edinstven vonj. Hitro se vpije, ne masti ter pomaga razpletati vozle na srednje dolgih bradah, ki so navadno bolj občutljive in jih je težje  urejati.

Predstavitev izdelka

Ime izdelka: NO.505 CONDITIONING BEARD OIL, DEPOT® THE MALE TOOLS & CO. 

Sestavine: olje kosti breskve, jojobino olje, sončnično olje – vlažijo, blažijo in negujejo; minerali, oleinska kislina, vitamin E – antioksidanti in zaščita.

Uporaba: nanesite dve do pet kapljic na roke (odvisno od dolžine brade), dobro vmasirajte v brado in brke ter razporedite izdelek v vse smeri; za boljšo razporeditev olja uporabite lesen glavnik. Postopek lahko po potrebi ponovite.

Zakaj nam je všeč: olje za brado je na voljo v treh različnih vonjih. Ingver in kardamom, poživljajoč vonj; vanilja, topla in prijetna; usnje & les, intenziven in odločen. Vsak moški bo zagotovo dobil vonj, ki mu je najbolj pisan na kožo.

Dejstva o olju za brado: v zgodovini so olje za brado kot prvi uporabljali v Mezopotamiji. Babilonci so bili znani po svojih dolgih bradah, ki so veljale za prave mojstrovine. Kot je mogoče zaslediti v nekaterih zgodovinskih virih, so moški pripadniki višjih socialnih razredov, svoje brade namakali v kani in zlatem prahu. V antični Grčiji si fantje svojih brad niso smeli briti, ampak so morali zanje skrbeti ter jih negovati z olivnim oljem ter na tak način častiti boga sonca, Apolona. Tradicija urejanja brad se je nadaljevala tudi v starem Rimu: pri fantih so prvo britje praznovali ter pri tem uporabljali olivno olje kot mazilo, saj so menili, da bo brada tako rastla in postala močna tudi v prihodnje. Domorodci v Ameriki so uporabljali različna naravna olja za zaščito pred mrazom. Med temi so bila najpogostejša mandljevo olje ter izvleček iz grozdnih pešk.

Vse to nas popelje v leto 1860 ko je londonski brivec Alexander Rowland naredil prvo vlažilno olje za brado, kot sestavine za olje pa uporabil ylang-ylang, kokosovo in palmino olje. Njegovo olje velja za prvo olje za brado kot jih poznamo danes.

Povezani izdelki: kot 1. korak nežen šampon za brado kot je NO. 501 MOISTURIZING & CLARYFING BEARD SHAMPOO DEPOT® THE MALE TOOLS & CO.; sledi naj olje ali maslo za večjo definicijo, kot je NO. 502 BEARD & MOUSTACHE BUTTER, DEPOT® THE MALE TOOLS & CO. Če ste na poti lahko uporabite tudi praktične robčke NO.504 BEARD & MOUSTACHE CLEANSING WIPES DEPOT® THE MALE TOOLS & CO.