Kako: od blondinke do čudovite rjavolaske

Končno je tu jesen! Če rade prilagajate svojo barvo las glede na trende in letne čase potem to pomeni, da ste zagotovo že v iskanju vašega najljubšega novega modnega odtenka. Vendar pozor, preden svoje s soncem obsijane pramene spremenite v jesenske jantarne valove, naši strokovnjaki priporočajo, da dobro premislite, česa točno si želite, kakšen je vaš stil in katera pričeska se vam bo kar najbolje podala.

Izražajte se kot stilist
Vašemu frizerju poskusite čim natančneje opisati kakšno barvo las si želite. Poznavanje nekaterih najpogosteje uporabljenih besed v frizerskem svetu vam bo pomagalo zagotoviti, da ste vi in ​​vaš stilist na isti strani. Spodaj si lahko preberete nekaj osnovnih izrazov, kateri vam bodo zagotovo prišli še kako prav:

Highlights: posvetlitev izbranih pramenov v laseh z barvo za lase ali osvetljevalcem.
Balayage: ročno barvanje pramenov na predelih, kjer naj bi se lasje naravno posvetlili zaradi izpostavljenosti soncu.
Ombré: lasje so pri lasišču temni, konice pa svetle; barva las na konicah je v dramatičnem kontrastu z ostalimi lasmi.
Sombré: mehkejši prehod iz temnega v svetlo. Barva las na konicah je v bolj subtilnem kontrastu s preostalimi lasmi.
Color Melt: kombinacija več odtenkov in njihovo mešanje, tako da se neopazno stopijo skupaj, brez vidnih linij prehoda.
Single Process: Vsaka storitev barvanja las, ki se opravi v enem koraku, na primer trajno barvanje.
Retouch: dodajanje barve na novo zrasle lase tako, da se ujema z obstoječo barvo.

 

Dodatna pomoč
Pokažite vašemu frizerju točno tiste tople karamelne odtenke, o katerih ste sanjali. Prinesite slike, ki prikazujejo barvo po kateri hrepenite, najbolje bo, če se tip las in struktura na sliki ujema z vašo. Na našem Instagram profilu @paulmitchellslovenia lahko najdete veliko navdiha.

Vzdrževanje barve las
Vaše barve ličil in oblačil niso edina stvar, ki jo boste morda morali spremeniti po barvanju las. Prekomerno umivanje las lahko povzroči bledenje barve, premalo pa lahko privede do kopičenja nečistoč. Najbolje bo, da se o tem pogovorite s svojim frizerjem. Ko spreminjate barvo las, je ključnega pomena, da zamenjajte običajne izdelke za umivanje in nego s tistimi, ki so namenjeni ohranjanju barve. Priporočamo vam tudi, da šampon, balzam in izdelki za oblikovanje vsebujejo tudi  zaščito pred soncem. Tukaj je nekaj naših predlogov: šampon in balzam za lase iz linije Tea Tree Special Color, zaščitni sprej za barvane lase Color Protect Locking Spray, oblikovalni balzam za lase proti izsušitvi las The Cream, lahek sprej za polnost in volumen las Lemon Sage Thickening Spray.

 

Ste pripravljeni spremeniti svojo barvo las? Rezervirajte termin v salonu Paul Mitchell še danes! Seznam vseh salonov najdete TUKAJ.