Artego Day Pomlad 2019

Spoznali smo jo. Novo kolekcijo Freedom Desire.

V nedeljo, 12. 5. 2019, smo uspešno izpeljali pomladni Artego Day, ki ga je vodil Vincenzo Casillo, priznani stilist in direktor izobraževanj lasne hiše Artègo.

Seminar se je začel s krajšo teoretično predstavitvijo modnih smernic za to sezono, ki so tudi navdihnile novo Artegovo kolekcijo za pomlad-poletje. Sledila je Look & learn predstavitev tehnik striženja in barvanja, kjer sta italijanskemu izvajalcu pomagali edukatorki za Artego Slovenija, Anita Loboda in Darja Kornhausler, nato pa so udeleženke seminarja pridobljeno znanje tudi udejanile s praktičnim delom na lutkah.

Kolekcija Freedom desire izraža željo po svobodi in svobodnemu izražanju. V letošnjih kolekcijah je mogoče zaslediti težnjo k fizičnemu stiku z naravo. Modni kreatorji so ustvarili kombinacije, kjer se glamurozno uspešno spaja s preprostim in udobnim, kjer večerne obleke dopolnjujejo japonke ali nizki sandali. Artegovi frizerski mojstri so te težnje po svobodi ujeli v svoji novi kolekciji ter ji dodali pridih 70-ih let. Viden je vpliv rock glasbe. Ekstravaganco in uporniški duh, značilna za to obdobje, dopolnjujejo grafični kontrasti ter blišč psihedeličnih luči. 

Aktivno smo opazovali nastajanje kolekcije za katero so značilni grafični kontrasti, ki jih ustvarja stopničasto in nepovezano striženje. Tehnike barvanja zaznamuje izmenično nanašanje svetle in temne barve s katerimi se končnemu rezultatu daje sijaj oziroma globino ter ustvarja psihedelični blišč in videz naključnega. Značilni so polni frufruji, ki še dodatno poudarijo grafičnost in kontrast v stilu. Zmerna prefinjenost, ki kliče po svobodi gibanja.

Izobraževalni seminar, dan spoznavanja novih tehnik in nove kolekcije, je ustvaril kreativno energijo med vsemi udeleženci, podaril nov navdih, razrešil ustvarjalne dileme ter nadgradil znanje vsakega posameznega udeleženca. Nov zagon, ki bo vsem zagotovo odlično služil do jeseni.

Najlepša hvala vsem udeležencem.