Neon - proti medvrstniškemu nasilju!

5 nasvetov, kako biti bolj aktivna pri preprečevanju medvrstniškega nasilja na tvoji šoli.

Dekleta imate moč, da spremenite svet. Zato ustavimo nasilje, začnemo lahko z enim preprostim prijaznim dejanjem. Tukaj je nekaj naših najbolj priljubljenih nasvetov.

NAJ TO POSTANE TUDI TVOJA SKRB

Ko vidimo, da nekoga trpinčijo in je tarča nasilja sovrstnikov običajno pomislimo: "To se mene nič ne tiče"... in gremo naprej, še posebej, če teh oseb ne poznamo. Nikar! Nasprotno, ustavimo se. Poskusimo se pogovoriti in nekaj reči. Pokažimo žrtvi nasilja, da ni sama. Da nam je mar. (Vendar nikoli se ne spuščati v fizično obračunavanje z nasilneži - pokličite učitelja ali drugo odraslo osebo, da bo to nasilje ustavila!!!) 

BODI PRIJATELJ

Če veš, da so nekoga na tvoji šoli izločili, da je tarča opravljanja, posmehovanja, pojdi k tej osebi, spoznaj jo, druži se z njo. Prisluhni ji. Druži se z njo v odmoru ali vsedi se poleg nje pri kosilu v jedilnici. Zapomni si, nasilneži in ustrahovalci ne morejo nikogar izločiti, če se ostali sošolci s to osebo družijo. Ti si lahko ta sprememba.

BODI PRIJAZEN, ŠIRI PRIJAZNOST TUDI NA SPLETU

Ko opaziš na spletu, na družabnih omrežjih, da nekoga trpičijo, posmehujejo ali kako drugače ustrahujejo, napiši nekaj prijaznega. In/ali daj vedeti nasilnežem, da to kar delajo ni kul.

 

AKTIVIRAJ SVOJO EKIPO

Povej svojim prijateljem kaj delaš in kako ti pomagaš otrokom, ki so tarča nasilja sovrstnikov. Tako bodo lahko tudi oni pomagali. Najlažje se upremo nasilnežem, če imamo v zaledju veliko pomočnikov.

POVEŽI SE

Lahko postaneš aktiven na svoji šoli in ustanoviš s pomočjo sošolcev in učitelj program proti medvrstniškemu nasilju. Lahko se povežeš z lokalnimi, prostovoljnimi ali drugimi tipi organizacij, ki delujejo na tem področju in povprašaš, kako lahko tudi ti pomagaš. In ne pozabi širiti tvoje aktivnosti in pozitivne misli na @paulmitchellslovenia


#Anti-bullying #Antibullying #Neon Hair #StandOutStyle #paulmitchellslovenia