Najboljši izdelki za kodraste lase

Za zdrav in sijoč videz kodrastih las je ključnega pomena izbira pravih izdelkov.

Kodrasti lasje so nedvomno čudoviti, vendar je treba vložiti kar nekaj truda, da tudi lepo izgledajo. Negovalna olja, ki so za kodraste lase zelo priporočljiva, potrebujejo veliko več časa, da prodrejo v lase kot pri ravnih, zaradi česar lahko konice izgledajo suhe in žejne. Prav zato je redna hidracija ključna za ohranjanje zdravega videza las. Posebno pozornost je potrebno nameniti trem glavnim korakom:

UMIVANJE LAS
VLAŽENJE LAS
OBLIKOVANJE LAS

Ko boste v vašo rutino vključili vse zgornje korake in prave izdelke za vaš tip las, bodo lasje zagotovo izgledali zdravi, sijoči in bujni.
Ker pa je izbira pravih izdelkov za kodraste lase vse prej kot enostavna, samo za vas pripravili seznam naših najbolje prodajanih izdelkov za kodraste lase in nasvete na njihovo uporabo.



UMIVANJE LAS

Vsak ima svojo priljubljeno rutino umivanja las. Priporočljivo pa je, da si lase vsaj enkrat na teden umijete, saj s tem osvežite in ponovno vzpostavite zdravo ravnovesje na lasišču. Za temeljito čiščenje lasišča je najboljša izbira sivkin vlažilni šampon Lavender Mint Moisturizing Shampoo, ki bo navlažil lasišče in ga ne bo izsušil. Za celovito nego kodrastih las pa se priporoča tudi uporaba sivkinega balzama za lase Lavender Mint Moisturizing Conditioner, ki bo s pomočjo aminokislin in izjemno bogate formule zmehčal in ponovno napolnil z vlago suhe, žejne lase.

Zadnjih nekaj let se vse več kodrolask in tudi kodrolascev odloča za hitro osvežitev las z uporabo metode ''cowash'' (conditioner-only washing). Gre za metodo umivanja las med enim in drugim umivanjem, brez uporabe šampona. Cowash je najbolje opisati kot negovalno umivanje las, pri katerem se znebite umazanije in nečistoč na lasišču, ne da bi pri tem odstranili nujno potrebno vlago. Pri tej metodi lahko uporabite naš Lavender Mint Moisturizing Cowash, nežen čistilni balzam za lase, ki se ne peni, obogaten z monojevim jojobinim in pequi oljem, ki lasem povrnejo vlago, se borijo proti krepastemu videzu in lasem dodajajo sijaj. Vsi, ki te metode še ne poznate: brez skrbi, cowash je zelo enostaven postopek umivanja, pozorni bodite le na to, da izdelek dobro vmasirate v lasišče in ga pustite delovati vsaj 5 minut.




KAKO NAVLAŽITI KODRASTE LASE?

Najboljši čas za vlaženje kodrastih las je, ko so lasje še vlažni. Metoda ''LOC'' je preverjena tehnika, ki vključuje nanašanje različnih plasti vlažilnih izdelkov na področja, kjer jih olja, ki jih proizvaja lasišče, ne morejo doseči. Več o sami metodi si lahko preberete v članku TUKAJ.

POSTOPEK
1. Ko lase osušite z brisačo, začnite z nanosom spreja za vlaženje las Lavender Mint Conditioning Leave In Spray, ki bo lasem podaril obilico vlažnosti. 
2. Naslednji sloj v metodi LOC je sivkino hranilno olje Lavender Mint Nourishing Oil, hitro vpojno olje, ki se vpije v globoko v drugi sloj in poteši žejne lase.
3. Postopek zaključite s kremnim vlaženjem, ki zagotavlja zaščito pred izsušitvijo, ki jo povzročajo zunanji dejavniki, kot so na primer prevleke za blazine. Lavender Mint Taming Cream je bogata oblikovalna krema, ki neguje kodraste in valovite lase ter se zoperstavlja krepastemu videzu.




OBLIKOVANJE KODRASTIH LAS

Za konec pa še najboljši del: styling! Obstaja veliko različnih pristopov k temu koraku in na koncu mora vsak najti tisto, kar je najboljše za njegov tip las. Večino izdelkov v tem koraku nanašate tako, da jih vtrete v lase. To pomeni, da previdno vzamete konice las v dlan in nadaljujete z nanašanjem navzgor proti glavi, medtem ko izdelek nežno stisnete v lase. Ustvarjanje takšnega nanosa zagotavlja, da bodo vaši kodri ostali nedotaknjeni do naslednjega pranja.

Za lahko utrjevanje vam priporočamo uporabo kreme Foaming Pommade, ki je odlična za tanjše lase, saj las ne obteži. Če vas skrbi, da ne bo dovolj definirala kodrov ste lahko brez skrbi, saj krema odlično deluje v kombinaciji s sprejem za utrjevanje las Soft Spray, ki bo zaklenil vaše kodre, brez da bi pri tem spremenil obliko las.

Za vse tiste, ki pa si želite zelo definiranega videza in močno utrjevanje priporočamo Super Clean Sculpting Gel, oblikovalni gel za maksimalen nadzor las. Ko se izdelek posuši na vaših laseh ponovno nežno uporabite metodo stiskanja, da zrahljate obliko, hkrati pa ohranite moker videz. Ta močan gel ohranja kodre nedotaknjene in omogoča naravno gibanje pričeske.