Kako: zaščititi in pripraviti lase za toplotno oblikovanje

Ne pozabite na najpomembnejši korak pri toplotnem oblikovanju las – predpripravo! 

Uporaba izdelkov za toplotno zaščito, kot so spreji in kreme za termično zaščito las bo pomagala zaščititi vaše lase pred poškodbami, ki jih lahko povzroči redna uporaba toplotnih pripomočkov za oblikovanje, kot so sušilniki za lase, likalniki in kodralniki, vroče navijalke itd. V nadaljevanju si lahko preberete naše nasvete za varno oblikovanje las.

OBVEZNA UPORABA TOPLOTNE ZAŠČITE + PRIMERJA
Ne posegajte po likalniku, kodralniku ali sušilniku za lase, ne da bi pred tem svoje lase primerno zaščitili z našimi vrhunskimi izdelki za termično zaščito las.

OBLIKOVANJE SUHIH LAS
- Paul Mitchell Hot Off The Press Thermal Protection lak za lase z izvlečkom riževe lupine ustvari lahko pregrado med lasmi in pripomočki za toplotno oblikovanje, medtem ko pšenični proteini krepijo moč las. Nasvet stilista: nanesite dvakrat. Najprej pred uporabo likalnikov in kodralnikov, da pomagate zaščititi lase pred toplotnimi poškodbami, nato pa spet za zaklepanje končnega videza.

- Neuro Protect HeatCTRL Iron je lak za lase, ki vsebuje napredno toplotno zaščito z ekskluzivno tehnologijo HeatCTRL®, ki zmanjša hitrost prenosa toplote od korenin do konic pri uporabi pripomočkov za toplotno oblikovanje. Nasvet stilista: ustvarite popolno podlago za termično oblikovanje tako, da lase najprej umijete s šamponom Neuro Lather HeatCTRL in balzamom Neuro Rinse HeatCTRL.

SUŠENJE VLAŽNIH LAS
- Neuro Prime HeatCTRL Blowout Primer pripravi lase na popolno sušenje z ekskluzivno tehnologijo HeatCTRL® tako, da zmanjša hitrost prenosa toplote od korenin do konic. Nasvet stilista: nanesite pred sušenjem, da zaščitite lase pred toplotnimi poškodbami.

- Awaphui Wild Ginger MirrorSmooth High Gloss Primer zaščiti povrhnjico lasu za gladek, sijoč in svilen videz. Vsebuje KeraReflect®, ekskluzivno mešanico, prepojeno z bogatim abesinskim oljem in toplotno - zaščitnimi sestavinami, ki vrača vlago, doda sijaj in pomaga zaščititi lase od zunaj. Nasvet stilista: uporabite na čistih, vlažnih kodrastih ali valovitih laseh, da pripravite pramene na svileno gladko fen pričesko.

Oglejte si vse izdelke za termično zaščito las TUKAJ.



DRUGI NAČINI ZA PREPREČITEV TOPLOTNIH POŠKODB LAS
Poleg uporabe pravilnih izdelkov za zaščito las pred in po oblikovanju, je tukaj še nekaj dodatnih načinov kako lahko zaščitite vaše lase pred toplotnimi poškodbami.

DELNO POSUŠITE LASJE NA ZRAKU PRED SUŠENJEM S FENOM
Pustite, da se lasje posušijo na zraku vsaj do polovice, preden uporabite sušilec za lase. Ta metoda skrajša čas toplotni izpostavljenosti vaših las in zmanjša možnost poškodb. Če vam primanjkuje časa lahko uporabite naš najbolje prodajan serum za lase, ki pomaga pospešiti čas sušenja, Paul Mitchell Super Skinny Serum.

IZBERITE PRAVO TEMPERATURO
Splošno pravilo je, da tanjši in finejši kot so lasje, nižja mora biti nastavitev toplote na pripomočku za toplotno oblikovanje las. Odkrijte idealno temperaturo za vaš tip las.

TEMPERATURA            TIP LAS
121-143°C Krhki, zelo tanki lasje
143-166°C Tanki lasje
166-188°C Srednje debeli lasje
188-210°C Močni lasje
210°C-232°C Grobi, zelo močni lasje (priporočljivo samo za profesionalno uporabo)

 

UPORABLJAJTE NASTAVKE NA SUŠILCU ZA LASE
Ozka šoba omogoča usmerjen zračni tok, ki vam omogoča več nadzora nad toploto pri sušenju, medtem ko nastavek za difuzor razprši pretok zraka za bolj krhke tipe las.



UPORABLJAJTE MASKO ZA LASE
Tedensko: Neuro Repair HeatCTRL Treatment popravi in ​​ščiti lase pred vsakodnevnimi obremenitvami toplotnega oblikovanja. Bogata formula vrača vlago in pusti lase gladke in negovane z briljantnim sijajem.

Med spanjem: Neuro Restore HeatCTRL Overnight Repair Leave-In Treatment pomaga, da si lasje čez noč opomorejo po vsakodnevnem toplotnem oblikovanju s sušilniki za lase, likalniki in kodralniki. Ta obnovitvena maska ​​za lase s tehnologijo HeatCTRL® popravi poškodovane pramene, navlaži ter zgladi lase ter hkrati pomaga zaščititi pred nadaljnjimi poškodbami.