KAKO: do zdravih las v samo štirih korakih

V zadnjem času so dolgi lasje postali trend ne samo pri ženskah, ampak tudi pri moških. V frizerskih salonih je vedno več strank, ki sprašujejo, kako naj dosežejo dolge, zdrave in sijoče lase. Poleg srečne genetike obstaja kar nekaj dejavnikov, ki jih lahko upoštevate, da lažje dosežete dolge, močne in zdrave pramene. Tukaj so naši nasveti za izboljšanje in ohranjanje zdravih las:

DIETA

Dobro zaokrožena in uravnovešena prehrana je ključni dejavnik za zdravje las in lasišča. Če zaužijete ustrezno količino beljakovin na dan, lahko to neposredno vpliva izgled vaših las in hitrost njihove rasti. Če iz nekega razloga ne zaužijete dovolj beljakovin, lahko lasje postanejo šibki in lomljivi, zato bodite zelo pozorni na to kaj jeste.

NEGA LAS

Iz dneva v dan svoje lase obremenjujemo s sušenjem, krtačenjem ali celo šamponiranjem (če ne uporabljamo ustreznih in kakovostnih izdelkov). Kako pogosto bi si morali umivati lase je predvsem odvisno od osebnih preferenc in individualnih potreb, teksture, gostote in tega, kako aktivni ste na splošno. Pogovorite se s svojim frizerjem, kateri so najprimernejši izdelki za vaš tip las in vaš življenjski slog, da bodo vaši lasje vedno v brezhibni formi.

TOPLOTNI PRIPOMOČKI ZA OBLIKOVANJE

Če vsakodnevno uporabljate pripomočke za toplotno oblikovanje, poskrbite, da boste uporabili najnižjo nastavitev toplote, ki je potrebna za doseganje vaše pričeske, poleg tega pa je izjemno pomembno, da vedno uporabljate izdelke za toplotno zaščito, kot je na primer Hot Off The Press, da zaščitite svoje lase pred poškodbami, ki jih povzročajo visoke temperature. Previdni bodite tudi na to, kako namestite elastike in sponke za lase, da se vaši lasje ne bodo lomili.

PODNEBJE IN OKOLJE

Na zdravje las močno vplivata tudi podnebje in okolje. Na srečo ima Paul Mitchell tretmaje za skoraj vsak tip las. Nujno je, da z lasmi vedno ravnate zelo previdno. Ko lasje rastejo, se vse bolj odmikajo od lasišča, kar pomeni, da so konice vaših las najstarejši del in so bile največkrat izpostavljene toplotnemu oblikovanju, soncu, kloru itd.

Bolj kot je las starejši, več nege potrebuje. Tretmaji za lase so eden najboljših načinov, da svojim lasem daste točno tisto, kar potrebujejo. Suhi lasje potrebujejo vlago. Šibki lasje potrebujejo moč. Teksturirani in kodrasti lasje morda potrebujejo nekaj bolj razkošnega, na primer intenzivno masko.

Katere izdelke Paul Mitchell pa vi uporabljate za ohranjanje zdravih in srečnih las?