Paul Mitchell Hair Camp 2014

Nazaj v 90. leta! Osmega in devetega novembra Portorož ni slovel le kot mesto rož, ampak tudi kot mesto odvijanja 2-dnevnega strokovnega frizerskega dogodka PAUL MITCHELL HAIR CAMP 2014.

Več kot 120 udeležencev letošnjega dogodka se je spoprijelo z novo kolekcijo ORIGAMI Paul Mitchell, se za dva dni zavrtelo nazaj v devedeseta leta in se poleg učenja tudi družilo in zabavalo.

V okolju prelepega Grand Hotela Bernardin se je v soboto, 8. novembra, skupaj zbralo več kot 120 udeležencev željnih skupnega druženja in novega strokovnega frizerskega znanja. Dvodnevni strokovni frizerski dogodek je slavnostno otvoril Tomaž Turk – evropski trener za blagovno znamko Paul Mitchell in kreativni vodja artističnega teama Mič Styling – in Tomaž Leban, direktor podjetja Pronega d.o.o., ki je zastopnik blagovne znamke Paul Mitchell v Sloveniji in tudi organizator celotnega dogodka. Tudi letošnji Paul Mitchell Hair Camp je bil mednarodno obarvan, saj so med udeleženci bili tudi frizerji iz Hrvaške in Srbije. Paul Mitchell je predstavil novo pridobitev moške linije izdelkov MITCH, šampon za globinsko čiščenje las Heavy Hitter. Letošnje novosti so tudi nova vrhunska linija pripomočkov za oblikovanje Neuro Styling Tools in nova Paul Mitchell linija Express Dry, ki vsebuje šampon za suho umivanje las Dry Wash in hitro sušeči lak za močno obstojnost Stay Strong. Za jesenske barvne navdihe pa je poskrbela semi-permanentna začasna barva INKWORKS, ki je primerna za živahne modne barve obstojne do tri tedne.

Sobotni popoldan je potekal v znamenju “Look&Learn” seminarja v izvedbi vrhunske ekipe edukatorjev Paul Mitchell, članov artističnega teama Mič Styling in z gostoma iz hrvaške Mič Styling Akademije, Ivan Duda in Mare Bosančić. Paul Mitchell edukator Klemen Rink je udeležencem pomagal na nedeljski delavnici v tehnikah barvanja, Matjaž Okorn, vodilni edukator za barve Paul Mitchell in vodilni tehnik za barvanje pri Mič Stylingu, in Tanja Horvat, specialistka za barvanje pri Mič Stylingu, pa sta prikazala tehnike barvanja iz nove Paul Mitchell kolekcije ORIGAMI na sobotnem “Look&Learn” seminarju. Pri tehnikah Origami je veliko poigravanja s svetlobnimi učinki iz svetlejšega v temnejše, kar ustvarja dinamiko in polnost. Kot pravi Angus Mitchell, solastnik in artistični direktor izobraževanj pri JPMS, je kolekcija Origami osnovana na japonski umetnosti zlaganja in preoblikovanja papirja v različne skulpture. Origami pomeni delati natančno in čisto: zgibati, prepogibati, držati in postaviti točno na določen način. To velja tako za barvanje kot za striženje in spenjanje. Origami nas uči, da lahko z nenehno vajo naše ročne spretnosti izpopolnimo do odličnosti in naše delo prerase v stopnjo prave umetnosti.

Na sobotnem odru smo si pogledali tudi tehnike striženja iz kolekcije Origami in tehnike spenjanja s pridihom elegance iz kolekcije Paul Mitchell Awapuhi Wild Ginger in vedno nosljive in uporabne tehnike iz kolekcije Paul Mitchell Dress Up And Party Down. Edukatorka Paul Mitchell in članica artističnega teama Mič Styling Aska Kajtazovič je kot vedno s svojo prefinjeno eleganco prikazala tehniko spenjanja Awapuhi Wild Ginger, ki bo letošnji skriti adut decembrskih elegantnih prazničnih toalet. Manó Kolarič, edukator Paul Mitchell in član artističnega teama Mič Styling, pa je navdušil z bolj mladostno obarvano različico prazničnih frizur s tehniko spenjanja Sparkle. Članica tima Mič Styling Urška Lovšin je prikazala tehniko spenjanja Flirty na osnovi prepletanja kit, za ustvarjanje frizur bolj rokerskega in igrivega videza.

Tri navdihe in tehnike za žensko striženje pa so prikazali Tomaž Turk, Matej Prinčič in Borut Novak, edukatorji Paul Mitchell in člani artističnega teama Mič Styling. 

Sobotno delovno popoldne se je zaključilo s Paul Mitchell zabavo, ki je vse udeležence za nekaj ur vrnila nazaj v slavna 90. leta. V takte Dr. Alban, Snap! 2 Unlimited, La Bouche in Ace of Base ter v modo odrezanih topov, strganih džinsov, flanelastih srajc, bomber jaken in čevljev s platformo. Pa vi se še spomnite, kako je bilo? Paul Mitchell devedeseta so bila zagotovo malo nora, zabavna in z obilico smeha. 

Nedelja tokrat ni bila dan za počitek, ampak je bila intenzivno delovno obarvana. Z vsemi tehnikami barvanja, striženja in oblikovanja prikazanimi na sobotnem “Look &Learn” seminarju so se udeleženci namreč spoprijeli na praktičnih delavnicah v nedeljo, ki so potekale v rotacijah. Vsi udeleženci se tako lahko učijo vseh videnih tehnik, vsi barvajo, stižejo in spenjajo. Brez izjeme. Tako lahko vse videne tehnike udeleženci tudi osvojijoin jih odnesejo s seboj v svoje salone za nove navdihe in modne preobrazbe svojih strank.
 
Nedeljski slavnostni zaključek je bil v znamenju moških in moškega striženja. Na odru so Tomaž Turk, Borut Novak in Ivan Duda prikazali tri hitre tehnike striženja moških frizur, ki so letos zelo aktualne. Frizure v stilu 90. let, frizure na prečo in nepovezanih linij bodo letos trendovske. Veliko bo gibajočih pažev s stopničastim učinkom in frizur z veliko gibanja. 

Za popolno modno sliko celotnega dogodka in končno dovršenost nastopajočih modelov sta poskrbeli tudi stilistka Nina Jagodic in vizažistka Mini, Marjeta Borštnar s končnim make-upom z minearalno kozmetiko Youngblood. Vse pohvale organizatorja Pronega d.o.o. za uspešno zaključen dvodnevni strokovni frizerski dogodek Paul Mitchell Hair Camp 2014 gredo poleg vsem edukatorjem in asistentom tudi samim udeležencem dogodka, ki so dokazali, da so lahko tudi pri natrpanem dvodnevnem izobraževalnem dogodku lahko natančni, hitri in zelo zbrani učenci z bogatim frizerskim znanjem. 

Celoten Paul Mitchell Hair Camp 2014 pa bi lahko povzeli z naslednjimi besedami Tomaža Turka: “Frizerstvo je najlepši poklic!” Zato, vidimo se ponovno naslednje leto! Paul Mitchell Slovenija.