Paul Mitchell Hair Camp 2013

"PERFORMANCE: Pure and Simple." V prijetnem okolju Term Olimia je 11. in 12. maja potekal peti Paul Mitchell Hair camp 2013. Tudi letošnji seminar je bil mednarodno obarvan, saj se ga je udeležilo 96 frizerjev in frizerk iz Slovenije, Italije in Srbije.

Nepogrešljivi in v svetovnem svetu frizerstva vsem poznani Tomaž Turk - kreativni vodja artističnega teama Mič Styling – je s pravo mero navdušenja in humorja otvoril peti Paul Mitchell hair camp, vse prisotne je pozdravil tudi Tomaž Leban, direktor podjetja Pronega d.o.o., ki zastopa znamko Paul Mitchell v Sloveniji. Oder je kmalu prevzel energičen in svetovno zelo iskan pedagog in trener za barve Paul Mitchell Simone Blasimme, ki je tehnični direktor za Paul Mitchell Italija in sodeluje pri raziskavah in samem razvoju barv Paul Mitchell. Simone Blasimme je udeležence seminarja popeljal v svet NOVE generacije barv Paul Mitchell: barve XG za profesionalne rezultate na 10º potenco.

Letošnji seminar so navdihnila bleščeča 50-ta in 60-ta leta, visoke frizure in enostavne, a izjemne linije izpod rok artistične ekipe Mič Stylinga. Primanjkovalo tudi ni novosti blagovne znamke Paul Mitchell: NOVA linija Blonde za nego svetlih las in nepogrešljivi izdelki linije Awapuhi Wild Ginger.

Sobotno popoldne se je nadaljevalo v kreativnih navdihih, izjemnih tehnikah in znanju artističnega teama Mič Styling. Potencial in izjemnost novih barv XG sta na modelih prikazala Matjaž Okorn, vodilni tehnik pri Mič Stylingu, in Tanja Horvat, specialistka za barvanje. Navdihi 50. in 60. let v moderni preobleki so se razkrili v striženju Tomaža Turka, kreativni vodja Mič Stylinga, in v enostavnih, a izjemnih linijah, Boruta Novaka in Mateja Prinčiča. Na odru tudi nismo pogrešali mojstrov spenjanja iz artističnega teama Mič Styling, ki so prisotnim pokazali tri izjemne frizure, ki niso bile pretirano zapletene in se jih lahko v salonih doseže v kratkem času. Aska Kajtazovič, Matjaž Šiška in Manó Kolarič so vse prisotne navdušili z izjemno kreativnostjo, izvedbo in lahkotnostjo, s katero iz njihovih modelov kreirajo prečudovite kreacije, ki jemljejo dih. Aska je na svojem modelu predstavila visoko frizuro spenjanja las v celoti z gumicami, Matjaž je v svojem nepogrešljivem stilu predstavil frizuro kako z eno potezo narediti šinjon in Manó je izvirno uporabil vato kot osnovo za oblikovanje visoke frizure v stilu 50. in 60. let. 

Celoten cilj seminarja »look & learn« je bila predstavitev tehnik barvanja, striženja in spenjanja, ki so enostavne, a hkrati izjemne in nosljive ter uporabne za stranke v salonu. Z novimi tehnikami so se udeleženci spoprijeli v nedeljo, ko so potekale rotacije v barvanju, striženju in spenjanju. Veliko je bilo smeha, pozitivne energije in vztrajnosti, vse tehnike so udeleženci dobro izpeljali, zato tudi njim gredo vse pohvale organizatorjev seminarja in trenerjev Paul Mitchell.

Vrhunec sobotnega popoldneva je bil XG party v »vintage« stilu 50-ih in 60-ih let, primanjkovalo ni veselega vzdušja, ozkih kril do kolen, bluzic in rdečih šmink ter moških naramnic. Vse to je bila le pokušina v nedeljski zaključek seminarja z nepozabnim Hair showom v izvedbi artističnega teama Mič Styling. Kolekcija v navdihu 50-ih in 60-ih let, zelo visoke frizure, kratke in ravne asimetrične frizure, obleke z abstraktnimi vzorci, perle in bleščice so bile v središču pozornosti. Piko na i sta modelom dali stilistka Nina Jagodic s svojimi izjemnimi kreacijami in vizažistka Mini, Marjeta Borštnar, s končnim make-upom z minearalno kozmetiko Youngblood.

REZULTAT: Čist in enostaven.