Paul Mitchell Global Gathering 2015

Prvič v Evropi! Madrid je 13. in 14. septembra gostil prvi Paul Mitchell Gathering v Evropi, ki je privabil več kot tisoč frizerjev iz 26 držav. 

Na valovih uspeha The Gathering, ki je preteklih deset let potekal v Las Vegasu in je bil letni dogodek Paul Mitchell frizerjev z vsega sveta, se je John Paul Mitchell Systems odločil, da bo letos enak dogodek izvedel v Evropi. Popolnoma edinstvena oblika dogodka, ki Paul Mitchell frizerjem ponuja dvodnevno izobraževanje s praktičnimi delavnicami in »look&learn« seminarji. Delavnice in izobraževanja brez prekinitve iz štirih področij: barvanje, striženje, oblikovanje, moško striženje (Mitch).

Ob uvodni otvoritvi dogodka Paul Mitchell v Madridu – ki je skupaj združil več kot tisoč frizerjev – je John Paul DeJoria, soustanovitelj in izvršni direktor podjetja JPMS, povedal: “Evropa je zelo pomembna za naše podjetje. In želeli smo si skupaj z vami praznovati naših prvih 35 let prav tukaj, v Madridu.” DeJoria je ponovno izpostavil poslanstvo Paul Mitchel: vedno delati za frizerje. “Imam večino v podjetju – je pojasnil – vendar sem ves svoj delež postavil v obvezo, ki zagotavlja, da tudi v prihodnosti nihče v moji družini ne bo smel voditi podjetja izven profesionalne lepotne industrije. Podpisano je jamstvo, ki nas obvezuje za naslednjih 349 let. Tovrstna obveza je v našem sektorju zelo redka, kar pomeni, da bo naše podjetje zavezano frizerjem še mnogo prihodnjih generacij.” Na odru v Madridu seveda niso manjkali vsem Paul Mitchell navdušencem poznani Robert Cromeans, Stephanie Kocielski, Takashi in podpredsednik marketinga in prodaje Jason Yates. Angus Mitchell, solastnik podjetja in artistični direktor JPMS, tokrat ni bil del Paul Mitchell ekipe v Madridu, saj je pred kratkim postal oče in je svoje pozdrave poslal preko video sporočila.

V Slovenijo prihaja nova dragocena linija: MarulaOil

Madrid je gostil evropsko lansiranje najnovejše inovacije ustanovitelja John Paul DeJorie: MarulaOil, ki bo v Evropske države, tudi v Slovenijo, prišla v spomladanskih mesecih leta 2016. MarulaOil je razkošna linija, ki vlaži, mehča in hrani kožo in lase. Linija zajema šampon, masko in olje. Odkritje gozdov dreves Marule v Zimbabveju v Afriki je bil povod nastanka nove blagovne znamke in izdelkov MarulaOil. Za pridobivanje izvlečka olja, ki ga vsebuje sadež Marule (postopek hladnega procesa mletja), je Paul Mitchell v Afriki že zaposlil okoli 7 tisoč lokalnih ljudi, ki olje pridobivajo in pridelujejo. Vsestransko vlažilno olje marule je bogato z MOČNIMI ANTIOKSIDANTI, OLEINSKIMI KISLINAMI ter VISOKO KONCENTRACIJO HRANLJIVIH SNOVI. 

Ne samo druženje, tudi izobraževanje
V prijetnem okolju Hotela Auditorium so potekale delavnice in seminarji tipa look&learn in hands-on s štirih področij. Okoli tisoč frizerjev je bilo razdeljenih v 8 skupin, vsaka skupina je bila pod mentorstvom Paul Mitchell edukatorjev s celega sveta. Frizerji so nova znanja v striženju, novih tehnikah barvanja, oblikovanja in moškega striženja preizkušali na lutkah. Intenzivno izobraževanje na različnih področjih je tisto, ki ustvarja razliko in predstavlja cilj tega, kar sploh Paul Mitchell The Global Gathering je. 

2 dni smo torej bili del delavnic:
Barvanja – nove tehnike barvanja oblikovane s strani barvnih tehnikov Paul Mitchell: pokrivanje sivih las, poudarjanje blond nians, poživitev rjavih tonov.
Oblikovanja – klasično ali moderno: hitri videzi, ki jih lahko uporabimo v salonu. 
Striženja – nova kolekcija Paul Mitchell Liquid Motion je dobila navdih v gibanju. Cilj delavnic: oblikovanje povezanih linij in kratkih pričesk s pomočjo britve.
Moškega striženja – kratke moške frizure s podpisom Mitch.

Veliki zaključni šov
Veliki zaključni šov Paul Mitchell je spektakularno zaključil dvodnevno dogajanje v Madridu: stoječe ovacije za John Paul DeJorio in tri navdušujoče šove na velikem odru v izvedbi artističnega tima Paul Mitchell. Robert Cromeans, Takashi, Stephanie Kocielski, Jason Yates, Mary Cuomo in drugi tudi tokrat niso razočarali svojega občinstva. Pisana množica barv, kratkih frizur, dolgih spetih frizur v čudovite valove, kodre in mehka gibanja, briljantna koreografija, na tone energije in povezanosti med izvajalci na odru in občinstvom. 

Vidimo se ponovno v letu 2016. Do takrat pa: Live Beautifully. Feel Beautiful.