S.O.S. (Rešite vaše lase)

Poletje je sezona dnevov na plaži, zabav v bazenih in obiskov vodnih parkov. Prevod: sonce, pesek in klor. Po vlaženju vso zimo je nastopil čas, da preklopimo na izdelke, ki ščitijo, razstrupljajo in popravljajo naše lase od »krutih« radosti poletnih zabav.

Za nasvete o tem, kako rešiti svoje lase, medtem ko se spopadamo z vročino, smo povprašali kar nekoga izmed nas na sedežu podjetja John Paul Mitchell Systems®. To je nekdanjo tekmovalko v sinhronem plavanju, grafično oblikovalko čez dan in ponoči plesalko v vodi Aqualily, Renée Carmichael, ki zagotovo ve, kako ohraniti svoje lase blond in polne sijaja.

V frizerskem salonu: če so vaši lasje tanki, krhki ali kemično obdelani, prosite za profesionalni tretma Awapuhi Wild Ginger® KeraTriplex®.

Ta dvostopenjski obnovitveni tretma zmanjša lomljene las za 80%* in pretvori krhke pramene v stebre moči. Prvi korak vključuje ampulo izoliranih proteinov (ki so skoraj identični keratinu, ki ga najdemo v človeških laseh) in v drugem koraku Keratin Intensive Treatment® poskrbi za vlaženje in dodajanje zdravega svilnatega sijaja.
* V primerjavi z ne negovanimi lasmi, rezultati se lahko razlikujejo.

Če so vaši lasje debeli, suhi ali neukročeni, zahtevajte tretma z Awapuhi Wild Ginger® HydraTriplex ™

Ta hitri tretma dokazano naredi suhe in skodrane lase 82%** mehkejše in bolj obvladljive. Vsebuje bogato, koncentrirano mešanico aminokislin, rastlinskih beljakovin in hranilnih olj, ki navlažijo, vežejo in zapečatijo vsako kutikulo, da ponovno poživijo izsušene pramene.
** V primerjavi z ne negovanimi lasmi. Izdelek je bil testiran s strani uveljavljenega neodvisnega laboratorija.

Nega las doma:

1. Zmočite svoje lase preden se potopite v bazen - če so lasje že mokri in dobro prepojeni z vodo, je manjša verjetnost, da bodo vpijali klor. Dodatne točke dobite, če boste nanašali negovalec (balzam) po dolžini las in na konice!

2. Izogibajte se nositi lase spete z elastiko ob lasišču, medtem ko ste v vodi (kot na primer konjski rep in zgornji vozli/fige) – saj se bodo lasje zapletli vanje in posledično obstaja večja verjetnost lomljenja las. Če že morate speti lase, jih spnite pri konicah (na primer. na koncu kite), drugače pa pozabite na elastike!

3. Takoj, ko ste končali s plavanjem, umijte lase s šamponom in uporabite negovalec za lase. Nato nanesite negovalec brez izpiranja (kot na primer Forever Blonde® Dramatic Repair®) in razčešite lase z glavnikom s širokimi zobmi, od spodaj navzgor. Na koncu nežno obrišite lase z brisačo. Ne pozabite, da so lasje najbolj krhki, ko so mokri!

4. Če lahko, preskočite sušenje las s sušilcem. Pustite, da se lasje sušijo na zraku, nato jih oblikujte s pripomočki za oblikovanje. To vam bo skrajšalo čas sušenja na polovico.

5. Poskrbite za lase pred in po poškodbi. Šampon Shampoo Three® je odličen globok čistilec, ki preprečuje, da bi se lasje obarvali zeleno. Uporabite ga vsak drugi teden, da odstranite klor, železo in minerale. Če ste blondinka ali imate sive ali bele lase, uporabite šampon Platinum Blonde Shampoo™ enkrat na teden. Njegova vijolična vlažilna formula bo posvetlila barvo, preprečila medeninaste reflekse in dodala sijaj. Awapuhi Wild Ginger® Keratin Intensive Treatment® je neverjetna čudežna maska za lase. Uporabite jo enkrat na teden, da dodate bogato vlago lasem.

Poiščite še več nasvetov v našem blogu tukaj.